sábado, 16 de octubre de 2010

Nokia, maailman johtava matkapuhelinten, täytyy katsoa markkinoille älypuhelimiin, joka jättää sen kilpailijat.

Sen uuden mallin N8 haluaa tehdä aloitteen, mutta puhelin ei ole vakuuttava kaikilla osa-alueilla. Vuodesta 2005, Nokia vie vuosittain uuden mallin älypuhelimen N-kirjaimella, mutta siitä huolimatta suomalainen yritys ei ole tyytyväinen, koska Apple ja Google ovat tahdin uuden sukupolven puhelimet, joissa internet-yhteys. http://mobile-phone-telefono-movil.blogspot.com/

Yhtiö haluaa muuttaa ylhäältä ja niin vain uudistaa sen hallintoa ja johtajuutta käynnistää lippulaiva N8. "N8 on meille merkittävä virstanpylväs", sanoi Anssi Vanjoki vastuussa älypuhelimille hieman ennen erostaan syyskuussa Nokia World-konferenssissa Lontoossa. Puolestaan hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo, myös erosi ja hänet korvasi Stephen Elop, joka tulee Microsoft ja haluaa ohjata yhtiön strategiaa Yhdysvaltain markkinoilla.

Kilpailussa kanssa iPhone ja Googlen Android OS, Nokia Symbianin vaikutelma oli vanhentunut. N8 on ensimmäinen malli, jossa uusi versio ohjelmasta. "Symbian 3 on parannus edellisiin versioihin, Carolina Milanesi sanoo asiantuntija markkinoiden tutkimuslaitos Gartner. Mutta Nokia "edelleen parantaa helppokäyttöisyyttä."

Ensimmäisessä testissä N8 osoittaa, että on paljon parantamisen varaa etenkin selaimen avaa uuden sivun, eikä vain laittaa osoite, mutta sitten sormella kolmessa eri painikkeet. Meidän on kuitenkin tunnustettava, että kosketusnäyttö reagoi virheetön ja varsin nopeasti. Ennakot ovat muita ohjelmia, jotka on mukautettu nykyistä nousukauden sosiaalisia verkostoja. Aloitussivulla on suosikkisi yhteyksiä tai viimeistään Facebook uutiset.

Ilman alkaen Facebook näet viimeisimmät tilaviestejä yhteystietoja. Vahvuuksia ovat vapaasti navigointijärjestelmä on suunniteltu Nokian tytäryhtiö Navteq. Se toimii ilman datayhteyttä, joka helpottaa paljon kustannuksia erityisesti ulkomaan matkoilla. Puhelimen käyttäjä voi alkaa suunnittelemaan kolme ruutua ja antaa heille kirjanmerkkejä tai symboleja tiettyjä ohjelmia. Nokian mukaan ovat käytettävissä verkkokaupassa noin 13000 hakemusta.

Nokia haluaa pisteitä, mutta erityisesti laitteiston ja että N8 päihittää mallit äskettäin esittämä HTC tai LG Puhelin Windows 7. N8 kamera ja optinen teknologia Carl-Zeiss on 12 megapikseliä. Kun se voi tehdä videoita teräväpiirtona 1280 x 720 pikseliä, joka voidaan näyttää TV-HDMI-kaapelilla. "On käyttäjiä, jotka ostavat laitteita itse eikä kiinnostuneita helppokäyttöisyys ohjelmistojen", sanoo Milanesi.

N8 ei missään tapauksessa halpaa, ja että mitään sopimusta maksaa 499 euroa. Useat puhelin yritykset tarjoavat sopimus alkaa tässä kuussa. Gartner arvioi, että Symbian valvonnan 40,1 prosenttia matkaviestinnän markkinoilla, mutta uskoo, että vuoteen 2011 mennessä niiden läsnäolo laskee 34,2 prosenttiin. Kaikki tämä johtuu kilpailun Android, joka on nyt 17,7 prosentin markkinaosuus, BlackBerry (17,5%) ja iPhone (15,4%). "N8 ei täsmää iPhone", Milanesi lause. "Mutta Nokia todennäköisesti auttaa pitämään asiakkaat, jotka olivat suunnitelleet siirtyä Android."

No hay comentarios:

Publicar un comentario